Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Smart kuverttaske

Hækling
Årets sidste fest ligger lige om hjørnet, og det skal jo fejres med pomp og pragt. Vi giver dig her en hækleopskrifter på en glitrende lækker kuverttaske.

**
KUVERTTASKE
Str.: Tasken måler ca. 15 x 21 cm.
Garn: Sanzelize, 3 ngl sølv (fv 02) fra Mayflower.
Kvalitet: 100 % polyester. 25 g = 80 meter.
Hæklenål: Nr. 4½.
Hæklefasthed: 18 m og 24 rk i mønster (se Mønster) på nål nr. 4½ = 10 x 10 cm. Passer hæklefastheden ikke, må der prøves med en finere eller grovere nål.
Tilbehør: 1 ”diamantknap”, diameter 23 mm.
Mønster: (Mønsterrapporten er delelig med 3 + 1 m). Vend med 2 lm. 1. rk: 2 stgm i den 3. lm fra nålen, * spring 2 m over, (1 fm, 2 stgm) i næste m, gentag fra * til der mangler 3 lm, spring 2 m over, og hækl 1 fm i den sidste m. Vend med 2 lm. 2. rk: 2 stgm i den første fm, * (1 fm, 2 stgm) i næste fm, gentag fra *, og slut med 1 fm i den øverste af vendemaskerne. Vend med 2 lm. Gentag 2. rk.

Annonce

 

► SE OGSÅ: Taske af dåseclips

 

Hækl 38 lm, og hækl 1 rk fm over disse, idet 1. fm hækles i den 2. lm fra nålen. Vend med 2 lm, og hækl derefter mønster (se Mønster), idet der begyndes med 1. rk.
Hækl lige op, til arb måler 38 cm, og skrån nu klappen således: * Undlad de 2 lm i begyndelsen af rk, og hækl 3 km frem til fm, hækl (2 lm, 2 stm) i fm, fortsæt derefter med at hækle (1 fm, 2 stgm) i hver fm, til der er to buer tilbage på rk: 1 fm i fm mellem de to buer. Vend og gentag fra * til der kun er 2 buer tilbage midt på taskens klap, og bryd garnet.

► SE OGSÅ: Sjovt genbrug: Kuverttaske og pung af slikposer


Montering:
Læg stykket med r-siden opad, og med spidsen pegende op. Fold nu underfaldet (= den nederste lige kant modsat klappen) 15 cm ind i tasken r-side mod r-side. Beg forneden med at hækle taskens højre side sammen med 2 fm pr. rk, idet der hækles 2 fm i samme m ved underfaldets slutning for at fæste kanten godt i siden. Fortsæt nu langs det lige stykke på klappen, stadig med 2 fm pr. rk. Langs den skrå side af klappen hækles 3 stgm i bunden af hvert ”trin”, og 1 fm på toppen af hvert ”trin”. Mellem de to buer midt på klappens spids hækles en trense af fm: Hækl 1 fm på toppen af den ene bue. Stik nu nålen ind i forkanten på fm (dvs. ind i den venstre af de to løkker, der sidder umiddelbart under den løkke, der sidder på nålen), sl o, og træk igennem, hækl fm færdig. Fortsæt på denne måde, med hele tiden at hækle en ny fm i venstre kant på den netop hæklede fm, til trensen måler ca. 3 cm. Fæstn trensen med 1 fm på toppen af den anden bue på klappens spids. Bemærk at længden på trensen skal være lidt stram i forhold til knappens størrelse. Fortsæt på samme måde som før langs den anden skrå side af klappen, og hækl derefter fm langs den lige side, husk at hækle 2 fm i samme fm, for at fæste underfaldet i den anden side. Vend retten ud på tasken, og sy knappen i.

 

Hendes Verden nr. 51/2011

Tekst: Mayflower
Foto: Jacqueline Fluri
Publiceret: 27-12-2014

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hendesverden.dk!

Hendes Verden i denne uge

Ugens spørgsmål

Hvilken gave ville du helst have med, hvis du skulle tegne et abonnement på Hendes Verden?

Skønt bagværk

Dagens lækkeri