Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Taske af dåseclips

Hækling
Denne hæklede taske med dåseclips har udløst allerflest læser- henvendelser til vores håndarbejdsredaktion.

Vores fortolkning
Vi har konstrueret taskeopskriften med udgangspunkt i tasken på billedet. Dåseclipsene er placeret anderledes: tættere og med den ene ende af clipsen frithængende, for at få et mere ”skællet” look. Dåseclipsenes placering kan ses på detaljebilledet. Vi anbefaler, at der hækles en prøve inden selve projektet, så du kan fornemme, hvor meget der skal strammes til for at få dåseclipsene til at sidde pænt. Det er i øvrigt vigtigt, at clipsene sidder rigtigt, inden der strammes til, da de har nogle skarpe kanter og ikke er lige til at flytte.

 

► SE OGSÅ: Hæklet mobiltaske


✿ ✿
TASKE MED DÅSECLIPS
Str.: Tasken måler ca. 28 cm i bredden og ca. 20 cm i højden.
Garn: Mandarin Petit, 3 ngl sort (fv 1099) fra Sandnes.
Kvalitet: 100 % bomuld. 50 g = 180 meter.
Hæklenål: Nr. 5.
Hæklefasthed: 16 m og 19 rk i fm (uden clips) på nål nr. 5 med dobbelt garn = 10 x 10 cm. Passer hæklefastheden ikke, må der prøves med en finere eller grovere nål.
Tilbehør: 352 dåseclips, 1 sort lynlås (ca. 25 cm) samt ca. 30 cm sort foer, hvis tasken ønskes foret. Vi har kun placeret dåseclipsene på den side af tasken, der vender udad. Ønsker du dåseclips på begge sider af tasken, skal du bruge 704 stk.

Annonce

Sammenhækling af 2 fm: Først hækles én fm uden at lave den sidste gennemtrækning (gennem de 2 løkker, der sidder på nålen), derefter hækles endnu én fm uden at lave den sidste gennemtrækning (imens de første 2 løkker fra den 1. fm forbliver på nålen). Der er nu 4 løkker på nålen. Slå om nålen, og træk igennem alle 4 løkker på én gang. På denne måde bliver 2 fm igen til 1, og m-antallet reguleres til, hvad det var, inden clipsene blev hæklet fast.

Fasthækling af clips: Når clipsene skal hækles fast på tasken, sker det fra vr-siden af arb (de ulige rækker). Ulige rk: 1 lm (= 1. fm), * placer clipsen med dens bagside mod r-siden af tasken (dvs. den side, der vender bort fra dig), og stik hæklenålen igennem den flg. m (som normalt ved hækling af 1 fm), og fortsæt videre gennem det ene af de to huller i dåseclipsen (det hul, der skjules af næste rk dåseclips), sl o, og træk igennem, hækl fm færdig som normalt. Hækl yderligere 1 fm om samme dåseclips i samme fm, 1 fm i næste fm *. Gentag fra * til * rk hen, slut 1 fm i sidste m. Lige rk: * hækl de 2 fm om dåseclipsen sm (se Sammenhækling af 2 fm), 1 fm i fm mellem dåseclipsene *, gentag fra * til * rk hen, slut med 1 fm i sidste m. Gentag disse 2 rk. M-antallet bør kun tælles efter de lige rk.

 

Bemærk: Den første fm på hver rk erstattes af en lm hele vejen op. Det er en god idé at vaske dåseclipsene med opvaskemiddel, inden de bruges, da de ellers irrer. Det er også en god idé at bukke det lille ”hæfte”, som clipsen sad fast på dåsen med, om på bagsiden. Pas på med at knække ”hæftet” af, da det giver nogle temmelig skarpe kanter, der risikerer at skære garnet over.

 

For- og bagstykke: Hækl 42 lm med dob-belt garn. Hækl 1 fm i den 2. lm fra nålen og derefter 1 fm i hver lm rk hen (= 41 fm). Hækl yderligere 4 rk fm, hvor der hækles 2 fm i den sidste m på hver af de 4 rk (= 45 fm). Hækl yderligere 1 rk fm. På den 7. og 8. rk hækles første rk dåseclips fast (se Fasthækling af clips og sammenhækling af 2 fm). Fortsæt med at hækle fm, hvor der på de ulige rk fasthækles dåseclips (med 2 fm), og på de lige rk hækles 2 fm sm over dåseclipsene, så m-antallet forbliver det samme. Når der er fasthæklet 16 rk a 22 dåseclips og 45 fm (dvs. efter en lige rk), hækles: * 3 fm, 2 fm sm *, gentag fra * til * rk hen (= 36 fm). Hækl yderligere 4 rk fm, og bryd garnet. Hækl et stykke magen til uden dåseclips (= bagstykket).

 

Det er lidt hårdt for fingrene at hækle med dåseclips – men prøv det, resultatet er både sjovt og anderledes.

Tekst: Lilan bearbejdet af Dorte Kristiansen
Publiceret: 27-09-2012

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hendesverden.dk!