Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld.

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Hæklet lampe med oldemorfirkanter

Hækling
Lamper er en vigtig del af indretningen, men det kan være svært at finde lige den, der matcher både smag og indretning – prøv at lave dine egne!

**
HÆKLET LAMPE MED OLDEMORFIRKANTER

Mål: 23 cm høj og en diameter forneden på ca. 68 cm.
Garn: 2 ngl hvidt bomuldsgarn nr. 8 samt rester af kulørt bom-uldsgarn nr. 8 i 10-14 forskellige farver.
Hæklenål: Nr. 2.
Tilbehør: Basisk (901.502.07) hvid hængelampe fra Ikea.

Oldemorfirkant: Hver firkant består af 3 farver: 2 kulørte og 1 hvid. Med den 1. farve hækles 4 lm, som samles til en ring med en km. Omkring ring og opslagstråd hækles således: 1. omg: 2 lm (= 1 stgm), 2 stgm, * 3 lm (= hjørne), 3 stgm (= 1 gruppe) *, gentag fra * til * 3 gange, og slut af med 3 lm hen til den øverste af de 2 lm i starten af omg. Bryd garnet. Skift til 2. farve, og hækl 2. omg: 2 lm (= 1 stgm), spring 2 stgm over, og hækl i hvert af de næste 3 hjørner 3 stgm, 3 lm og 3 stgm. I sidste hjørne hækles 3 stgm, 3 lm og 2 stgm. Saml omg med en km hen til den øverste af de 2 lm i starten af omg. Bryd garnet. Skift til hvid, og hækl 3. omg: 2 lm (= 1 stgm). Mellem de 2 stgm-grupper på forrige omg hækles 2 stgm. I hvert hjørne hækles 3 stgm, 3 lm og 3 stgm. På hver side af oldemorfirkanten og imellem stgm-grupperne hækles stgm-grupper på 3 stgm. Slut med en km hen til den øverste af de 2 lm i starten af omg.

Der hækles i alt 38 firkanter i forskellige farvekombinationer.

Hæft alle ender. Lampeskærmsbetrækket hækles sammen af 4 baner/ringe, som består af henholdsvis 8, 9, 10 og 11 firkanter, da skærmen skråner. Læg firkanterne op, så der er variation i farverne. Hækl dem sammen i rk med fm og hvid. Der hækles en fm for hver m (både stgm og lm). De 4 baner/ringe hækles sammen med fm, og firkanterne forskydes lidt for hinanden og holdes til. Med hvid hækles langs skærmens øverste og nederste kant 5 omg fm lige op, men på den sidste af disse omg tages ind ved at hækle hver 7. og 8. fm sammen.

Træk betrækket ned omkring skærmen. Hækl yderligere 1 omg fm rundt foroven og forneden, hvor hver 7. og 8. m hækles sammen, og arbejdet strammes til om skærmen.

Hendes Verden nr. 6/2011

Annonce

 

Tekst: Stine Johansen
Foto: Jacqueline Fluri
Publiceret: 14-02-2016

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hendesverden.dk!

Hendes Verden i denne uge

Mangler du hjælp til en opskrift?

Da Hendesverden.dk er en ekstra, gratis service, som ugebladet Hendes Verden yder på nettet, kan vi ikke påtage os at yde hjælp og vejledning vedrørende opskrifter, der ligger på her på sitet.

Men alle er velkomne til at lægge spørgsmål ud i debatten og evt. få hjælp og vejledning fra nogle af de mange dygtige brugere af Mit håndarbejde. Klik her for at gå til Mit håndarbejde

Seneste i Mit håndarbejde