Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Hækl selv: Sød ræverangle

Hækling
Hækl en fin ræverangle med lyd til babyen.

**
RÆVERANGLE

Str.: Ranglen måler ca. 18 cm fra top til bund.
Garn: DROPS Muskat, 1 ngl rustfarvet (fv 21) samt rester i hvid (fv 18) og sort (fv 17) fra Garnstudio.
Kvalitet: 100 % bomuld. 50 g = 100 meter.
Hæklenål: Nr. 3.
Hæklefasthed: 24 m og 26 rk i fm på nål nr. 3 = 10 x 10 cm. Passer hækle- fastheden ikke, må der prøves med en finere eller grovere nål.
Tilbehør: Lille ”æske” fra f.eks. et påskeæg med overraskelse, 5-10 stk. bittesmå knapper samt polyestervat til fyld.
Udtagning: Hækl 2 fm i samme m (= udt af 1 m).
Sammenhækling af 2 fm: Hækl 1 fm uden at lave den sidste gennem- trækning (= 2 løkker tilbage på nålen), derefter hækles den anden fm – igen til før den sidste gennemtrækning (= 3 løkker på nålen), slå om nålen, og træk igennem alle 3 løkker (= indt af 1 m).
Bemærk: Der hækles fm i spiral, når der hækles rundt.

Annonce


Krop: Hækl 14 lm, og saml dem til en ring med 1 km i første lm. Hækl 1 lm (= 1. fm), og fortsæt med at hækle fm (se Bemærk), til røret er 24 cm langt. Røret fyldes med polyestervat. Herefter hækles dets ender sammen med fm, der hækles i hver m fra hhv. lm-rækken fra begyndelsen og den allersidste rk fm, så røret danner en sluttet ring. Hæft.


Hoved: Slå en dobbeltløkke med rustfarvet garn omkring et par fingre, og hækl 6 fm i ringen. Træk i trådene, så ringen samles. Sæt en markering i en kontrastfarve ved omg’s begyn- delse. Forøg med 6 m (se Udtagning) på hver af de flg. 5 omg (= 36 m). Hækl 4 omg. Formindsk med 3 m (se Sammenhækling af 2 fm) jævnt fordelt på hver 2. omg i alt 6 gange (= 18 m). Husk at fylde knapperne i rasleæsken,og at lægge den ind i hovedet, der fyldes ud med polyester-
vat, inden åbningen bliver for lille til, at æsken kan komme igennem den. Skift garn til hvid. Formindsk med 2 m på hver 2. omg i alt 3 gange (= 12 m). Hækl yderligere 2 omg med hvid. Fyld snuden ud med polyestervat. Skift garn til sort. Formindsk med 3 m på hver omg i alt 2 gange (= 6 m). Hæft.

 

Hale: Slå en dobbeltløkke med hvidt garn omkring et par fingre, og hækl 6 fm i ringen. Træk i trådene, så ringen samles. Sæt en markering i en kontrastfarve ved omg’s begyndelse. Hækl en omg fm, og forøg derefter med 3 m på hver 2. omg i alt 2 gange (= 12 m). Når der er hæklet i alt 6 omg med hvid, skiftes garn til rustfarvet. Forøg med 3 m på næste omg (= 15 m). Hækl 1 omg fm. Formindsk nu med 3 m på hver 2. omg i alt 2 gange (= 9 m). Hækl videre i fm, til halen måler ca. 10 cm. Hækl nu 4 fm, vend arb med 1 lm, og hækl 1 omg fm. Hæft. Halen fyldes med polyestervat.


Øjne: Slå en dobbeltløkke med sort garn omkring et par fingre, og hækl 6 fm i ringen. Træk i trådene, så ringen samles, og saml ringen med 1 km. Skift garn til hvidt. Hækl 2 fm i hver m omg rundt, saml omg med 1 km. Hæft. Lav en fransk knude med hvidt garn i øjets sorte område. Lav et øje magen til.


Ører: Slå en dobbeltløkke med sort garn omkring et par fingre, og hækl 6 fm i ringen. Træk i trådene, så ringen samles. Sæt en markering i en kontrastfarve ved omg’s begyndelse. Start med en omg fm. På næste omg forøges med 3 m (= 9 m). Hækl 1 omg fm, og skift til rustfarvet garn. Forøg med 3 m på hver 2. omg i alt 2 gange (= 15 m). Hækl 1 omg fm, og formindsk derefter med 3 m (= 12 m). Når der er hæklet i alt 6 omg med rustfarvet, afsluttes øret, ved at det lægges dobbelt, hvorefter der hækles 1 fm igennem begge lag i hver side af øret for at trække øret sammen (= 2 fm). Lav et øre magen til.


Montering: Hovedet syes fast på ringen over samlingen. Øjnene syes fast på hovedet, og der broderes tre øjenvipper på hvert øje med sort garn. Halen syes fast i bunden af ringen og hæftes på ringens side. Slutteligt syes ørerne fast øverst på hovedet.

 

Hendes Verden nr. 22/2012

Tekst: Stine Frisk Fredslund
Foto: Jacqueline Fluri
Publiceret: 16-01-2017

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hendesverden.dk!