Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce
Uldfilt giver en større nålepude og et mere ”buttet udtryk”, da filten er markant tykkere end syntetisk filt.

Nålepuder i miniformat

1
Broderi
Nålepuderne er i miniaturestørrelse, så det tager ikke lang tid at dekorere filten med fine broderier. Stingene kan du finde i vores broderiskole.

Mininålepuder med broderi

 

Materialer: Skruelåg fra vinflasker, juicekartoner eller mælk • Filt (syntetisk eller uldfilt) eller uldent stof (kun til toppen) • DMC Mouliné broderigarn • Pladevat eller bamsefyld • Stramajnål med spids • Limstift • Sytråd i matchende farve

Generel vejledning: Tegn omkredsen af låget på et stykke filt, og klip cirklen ud, dette er bunden på nålepuden. Mål højden på låget plus 3 mm, mål ligeledes lågets omkreds med et målebånd plus 3 mm – klip en filtstrimmel med disse mål. Tegn en cirkel med dobbelt så stor diameter som låget – klip cirklen i filt eller uld. Lim strimlen omkring låget, og sy enderne sammen med små kastesting. Lim den mindste cirkel på skruelågets bund (modsat åbningen), og sy bunden på siden med små kastesting. Ri langs kanten på den store cirkel (til toppen), træk ritrådene sammen, og fyld toppen op med bamsefyld eller pladevat revet i stumper. Fyld toppen, til den er meget fast, og kom den ned i låget. Sy toppen fast langs kanten med små kastesting.

Annonce

 

► SE OGSÅ: Den hurtige idé - sød nålepude

 

Musegrå nålepude med blomstereng

Færdigt mål: 3,5 cm i diam/4 cm høj.
Materialer: Skruelåg fra en vinflaske • Uldfilt • DMC Mouliné broderigarn i farverne: gammelrosa nr. 778, lys gul nr. 445, støvet turkis nr. 503, koral neon No1. Materialer fra Panduro Hobby.
Broderi: Sy med hel tråd i nålen. Start med at sy lange sting tværs over toppen, ind igennem midten og ud på den modsatte side, så der opstår et kryds – stram til, så der opstår en lidt bulet effekt. Gentag dette 4 gange, så der opstår 8 felter. Saml trådene øverst på midten af nålepuden med et sting på tværs over alle tråde, så de fæstnes. Langs samlingen imellem toppen og siden syes grensting, så den ene side af stinget fæstnes på toppen, og den anden side fæstnes på siden. Langs den underste kant syes bagsting, lidt ujævnt, tænk på stingene som små stængler på blomster. Drys med franske knuder over ”stænglerne”, gerne i forskellig størrelse.

Musegrå nålepude med blomstereng

 

► SE OGSÅ: Kajkage-nålepude

 

Olivengrøn nålepude med turkis top

Færdigt mål: 3 cm i diam/2,5 cm høj.
Materialer: Skruelåg fra en juicekarton • Olivengrønt syntetisk filt • Turkis uldrest (genbrug) • DMC Mouliné broderigarn i farverne: koral nr. 893, gammelrosa nr. 778, støvet olivengrøn nr. 3052.
Broderi: Sy med 3 deltråde i nålen. På toppen syes et stort kryds med bagsting. Imellem de 4 ben på krydset syes et kædesting fra midten og ud. I midten af kædestingene syes bagsting med en kontrastfarve, og for enderne af benene i krydset syes en lille fransk knude. I midten syes ligeledes en fransk knude. Langs samlingen imellem toppen og siden syes grensting, så den ene side af stinget fæstnes på toppen, og den anden side fæstnes på siden. Langs den underste kant syes bagsting, lidt ujævnt og vinkelret på bunden.

Olivengrøn nålepude med turkis top

 

► SE OGSÅ: Hækl selv: Opbevaringsglas med nålepude

 

Olivengrøn nålepude med sennepsgul top
Færdigt mål: 3 cm i diam/3,5 cm høj.
Materialer: Skruelåg fra en vinflaske • Syntetisk filt • Uldstof (genbrug) • DMC Mouliné broderigarn i farverne: støvet turkis nr. 503, støvet lyslilla nr. 3042, koral nr. 893, koral neon No1 Materialer fra Creativ Company og Panduro Hobby.
Broderi: Sy med hel tråd i nålen. Start med at sy lange sting tværs over toppen, ind igennem midten og ud på den modsatte side, så der opstår et kryds – stram til, så der opstår en lidt bulet effekt. Gentag dette 4 gange, så der opstår 8 felter. Saml trådene øverst på midten af nålepuden med et sting på tværs over alle tråde, så de fæstnes. Langs samlingen imellem toppen og siden syes grensting (sy disse med 3 deltråde i nålen), så den ene side af stinget fæstnes på toppen, og den anden side fæstnes på siden. Under grenstingene syes en række med bagsting i zigzagmønster (hel tråd i nålen). Langs den underste kant syes kædesting (3 deltråde i nålen).

Olivengrøn nålepude med sennepsgul top

 

TIP

Sy nålepuden på et armbånd, så er knappenålene lige ved hånden.

 

Hendes Verden nr. 7/2014

Tekst: Karen Marie Dehn
Foto: Jacqueline Fluri
Publiceret: 18-02-2016

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

1
7 jul 2016 21:04

Nej hvor er de flotte - kunne godt bruge sådan en eller to her på skrivebordet mellem alle leasing papirerne. Det ville da sprede lidt hygge.

Flot arbejde.

/ Stephen

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hendesverden.dk!