Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld.

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Broder en kaffehætte i 3D

Broderi
Kaffehætten er broderet med små kvadratiske prismesting, der egner sig helt fantastisk til at bygge en form op af – præcis som legoklodser. Vi giver dig vejledningen til et Hollandsk hus, men du kan nemt lave dine egne former.

***
KAFFEHÆTTE
Materialer: 35 dk brodrigarn Mouline Colbert i fordelt på 4 dk fv 7431, 4 dk fv 7771, 3 dk fv 7579, 4 dk fv Ecru, 4 dk fv 7036, 3 dk fv 7346, 4 dk fv 7329, 5 dk fv 7544, 4 dk fv 7947 • 60 x 30 cm stramaj (4,4 sting pr. cm) • 20 cm velour (90 cm bredt) • 30 cm pladevat • 30 cm lagenlærred.

Vejledning: Brodér efter diagrammet prismesting (se trinskolen) i de angivne farver. Der skal broderes to ens stykker til for- og bagside. Fugt broderierne let og spænd dem ud så de fremstår lige og med skarpe hjørner.

Montering: Klip stramajet ned. Så der er 1 cm’s sømrum hele vejen rundt om broderiet. Klip i lagenlærredet og pladevat fire stykker (to af hvert materiale), der i facon matcher de broderede stykker. Klip et stykke lagenlærred på 8 x 90 cm. Gem disse stykker til inderfoeret. Klip en strimmel velour på 10 x 90 cm og nål den fast langs yderkanten på det broderede forstykke (vær omhyggelig med at få stof nok ud i hjørnerne). Sy på maskine ca. 1 mm inde i broderiet, langs hele yderkanten.

Ved hjørnerne: sy frem til hjørnet, lad nålen være nede i stoffet, vend arbejdet og sy langs den næste side. Det er her nødvendigt at klippe et hak i sømrummet for, at kunne presse hjørnerne ordentligt ud. Sy bagsiden fast til sidepanelet på samme måde. Sy i hånden pladevattet fast til sømrummet. Sy et inderfoer i lagenlærred på samme måde som broderidelen. Klip et stykke velour på 54 x 6 cm og sy det sammen til en ring. Sy ringen ret mod ret fast til broderiet for neden (det skal forneden på indersiden af kaffehætten danne et velourpanel). Læg inderfoer ind i kaffehætten vrang mod vrang og sy delene sammen, så velourpanelet i bunden skjuler den nederste del af inderfoeret. Næst evt. inderfoer fast til broderiet med små usynlige sting i par af hjørnerne.

Se her hvordan man lave prismesting

Annonce
Klik her for at få farvekortet til kaffehætten

 

Hendes Verden nr. 2/2011

 

 

Tekst: Inga Walløe
Foto: Jacqueline Fluri
Publiceret: 09-01-2014

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hendesverden.dk!

Hendes Verden i denne uge

Mangler du hjælp til en opskrift?

Da Hendesverden.dk er en ekstra, gratis service, som ugebladet Hendes Verden yder på nettet, kan vi ikke påtage os at yde hjælp og vejledning vedrørende opskrifter, der ligger på her på sitet.

Men alle er velkomne til at lægge spørgsmål ud i debatten og evt. få hjælp og vejledning fra nogle af de mange dygtige brugere af Mit håndarbejde. Klik her for at gå til Mit håndarbejde

Seneste i Mit håndarbejde

"Sommerdaler" 25 okt 2016 21:04 byGuggenheim
tebrev broche 25 okt 2016 20:54 byGuggenheim
Babytrøje 19 okt 2016 19:28 Anne Mette Madsen
Halsedisse 19 okt 2016 14:07 Elisabeth120312
Hue 7 okt 2016 22:33 Anette Schultz
Hue 7 okt 2016 22:32 Anette Schultz
Badenymfe 7 okt 2016 22:29 Anette Schultz