Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Brevkassen: Skal jeg sladre?

Brevkassen - Mellem kvinder
Min datters klassekammerat har taget penge fra sin mors pung, skal jeg sige det til moren, klasselæreren eller bare glemme det?

 

Spørgsmål?

I min datters klasse går en pige, som har haft nogle problemer i skolen, hun er temmelig overvægtig og ikke særlig bogligt stærk heller. En massiv indsats fra en dygtig og opmærksom klasselærer har gjort, at hun faktisk er blevet en del af pigegruppen – helt reelt. Men nu hvor de går i 5. klasse, er de for alvor begyndt på det med kærester og at “komme sammen”, og hos drengene er hun slet ikke populær. Der er ingen, der vil være kæreste med hende, og som min datter refererer det, kan der også godt falde nogle ret ubetænksomme ord fra de unge drenge. Den anden dag fortæller min datter mig så, hvordan pigen havde taget nogle penge fra sin mor – flere hundrede kroner – og var gået på tanken i skoletiden (hvilket er forbudt for 5. klasserne) og havde købt slik for alle pengene og delt ud til drengene, så de ville være kæreste med hende også. Mit spørgsmål går på, om I synes, jeg skal fortælle nogen, hvad jeg ved? Og i så fald skal jeg gå til hendes forældre eller til klasselæreren? Min datter fortalte mig først om episoden, da jeg lovede hende, at jeg ikke ville sladre, så jeg bryder også min loyalitet over for hende, hvis jeg går videre med sagen.

Mias mor

 

Svar!

Jeg synes bestemt, du skal gå videre med sagen, og jeg synes bestemt, det er klasselæreren, du skal gå til. På den måde kan anonymiteten nemlig bevares. Ingen behøver nogensinde høre noget om en fortrolig snak mellem dig og klasselæreren, og når du har talt med ham/hende, synes jeg også, du har gjort, hvad du kan gøre, og du kan blande dig udenom derfra. Bortset fra det, du kan gøre hjemme hos dig selv. For jeg synes også, det er vigtigt, at du bevarer din egen datters tillid, så hun også fremover vil komme til dig – det kræver, at du forklarer dig over for hende og garanterer hende, at du aldrig vil “sladre”, så det kan gå ud over hende. Ros hende for hendes åbenhed og omsorg for veninden, appellér til, at I sammen har en forpligtelse til at
træde til og hjælpe. Det lyder, som om du har en fornuftig datter, så det er jeg sikker på, I kan finde sammen om.

Held og lykke med det
Iben

  

 

Svar!

Uh, det er svært, men når det handler om børn (også andres), synes jeg, vi har et særligt ansvar. Derfor er jeg helt enig med Iben i, at du skal gå videre med sagen og tage fat i klasselæreren. For selvom du siger, at klasselæreren har gjort en stor indsats med pigen, er det her jo i virkeligheden et spørgsmål om hele klassens trivsel og et udtryk for, at der er noget, der ikke fungerer. For mig at se bør det være et wakeupcall til læreren om at få en dialog i gang i klassen om, hvad det vil sige at være en god kammerat – og hvad det vil sige at  respektere hinanden. Så ingen føler sig nødsaget til at skulle “købe” venner eller kærester. Måske er det naivt at tro, at det kan løse alle problemer, men jeg tror på, det kan være en god begyndelse.
I modsætning til Iben synes jeg dog ikke nødvendigvis, du  skylder din datter en forklaring. Hun vil blot opleve, at læreren går ind og tager et (større) ansvar for trivslen. Og ikke at det har nogen sammenhæng med den episode, hun fortalte dig om. Hvis du alligevel føler, du har brudt tilliden mellem jer, må du tage snakken med din´datter om, hvornår det er vigtigt at reagere og forklare hende, hvorfor du har handlet som du gjorde.

Bedste hilsner
Maj

 

 

 

Publiceret: 06-08-2014

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hendesverden.dk!

Mellem kvinder - vi svarer:

 

Inga Walløe, 48 år

Bor på landet med
kæreste og hund.
Har en voksen datter.

 

Iben Nielsen, 60 år

To voksne døtre +
to børnebørn. Bor
sammen med sin
mand gennem 35 år.

 

Pernille Høyrup, 39 år
Bor i lejlighed på
Vesterbro med
to små børn.

 

Tine Thøgersen, 38 år
Tre børn og et lille hus i
forstæderne.

 

Maj B. Sørensen, 38 år

Bor i lejlighed
med mand og søn.

 

Har du et problem – stort eller lille – så send dine tanker til os. Vi er ikke eksperter, men kvinder med forskellige liv og erfaringer, måske har vi nogle svar, der kan hjælpe dig videre.

 

Du kan skrive til 'Brevkassen - Mellem kvinder' her:

brevkassen@hendesverden.dk

Hendes Verden i denne uge