Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Brevkassen: Vi kører gratis taxa for familien

Brevkassen - Mellem kvinder
'Storesøsteren' kører lange omveje ved alle familiesammenkomster, fordi hun skal sætte af og samle familiemedlemmer op på vejen.

Spørgsmål?

Min mand og jeg er de eneste i vores nærmeste familie, der har bil. Vi har begge yngre søskende, som endnu ikke har råd til bil, og jeg har så en mor, der er alene og aldrig har fået kørekort. Det betyder, at hele familien finder det helt naturligt, at vi kører for dem, og at de kan låne vores bil, ”hvis ikke vi skal noget”, som de siger. Det betyder, at vi kører lange omveje ved alle familiesammenkomster, fordi vi skal sætte af og samle op, og det betyder, at vi i mange weekender ikke har bil. Det er weekender, hvor vi ikke har haft deciderede planer, men vi kan så heller ikke spontant køre en tur i skoven eller købe stort ind. Min mand og jeg er enige om, at vi synes, det er blevet for meget, men vi er ikke enige om, hvorvidt vi kan tillade os at sige fra, eller om vi bare er smålige, og det er almindelig familiehjælp, som vi bør yde.
Storesøster

 

► LÆS OGSÅ: Jeg bukker under på grund af min far

 

Svar!

Jeg har selv i lange perioder været den eneste i min familie med bil, og jeg har haft et meget forskelligt forhold til, hvad jeg orkede, alt efter hvordan resten af mit liv så ud. Da børnene var mindre, var jeg benhård, jeg havde to standard sætninger: ”Det kan godt være, I sparer tid, men I sparer mindre tid, end jeg skal bruge ekstra” og ”en taxa er billigere end min tid”. Alle forstod mig faktisk, og ingen blev sure. I dag har jeg bedre tid og kører børn og barnebarn hjem, når de har været på besøg og finder det hyggeligt med den ekstra tid sammen. Så jeg synes ikke, man kan give et standardsvar. Men jeg er stor tilhænger af det princip, at hvis man mærker, noget er for meget, så skal man sige fra, ellers går det galt på et eller andet tidspunkt. Det gælder på arbejde, det gælder i parforholdet, og det gælder også i jeres situation. Sæt jer ned, og find ud af, hvad, I selv synes, er rimeligt, og fortæl så familien, hvad I er kommet frem til. Jeg er sikker på, at de vil forstå. Og hvis ikke, er det dem, der er galt på den.
God tur
Iben

 

► LÆS OGSÅ: Min søn ødelægger vores forhold

 

Svar!

Som barn lånte jeg en dag min jakke til en veninde, som havde mistet sin – og stod så og frøs ind til benet ved bussen på vej hjem. Her besluttede jeg mig for, at jeg aldrig mere ville være hjælpsom, hvis det betød, at det gik ud over mig selv – det var jo dumhed snarere end godhed! Ikke at jeg ikke stadig gør ting, jeg ikke gider/nyder at gøre for at hjælpe andre, og især familien synes jeg, man skal strække sig langt for, men der, hvor det hæmmer jeres egen frihed og muligheder, er det slet, slet ikke i orden. Jeg synes, I skal sige fra overfor familien og kun hjælpe dem, der virkelig har behov, og i øvrigt når I selv har lyst.
Kh Maj

Publiceret: 24-01-2015

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hendesverden.dk!

Mellem kvinder - vi svarer:

 

Inga Walløe, 48 år

Bor på landet med
kæreste og hund.
Har en voksen datter.

 

Iben Nielsen, 60 år

To voksne døtre +
to børnebørn. Bor
sammen med sin
mand gennem 35 år.

 

Pernille Høyrup, 39 år
Bor i lejlighed på
Vesterbro med
to små børn.

 

Tine Thøgersen, 38 år
Tre børn og et lille hus i
forstæderne.

 

Maj B. Sørensen, 38 år

Bor i lejlighed
med mand og søn.

 

Har du et problem – stort eller lille – så send dine tanker til os. Vi er ikke eksperter, men kvinder med forskellige liv og erfaringer, måske har vi nogle svar, der kan hjælpe dig videre.

 

Du kan skrive til 'Brevkassen - Mellem kvinder' her:

brevkassen@hendesverden.dk

Hendes Verden i denne uge