Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Brevkassen: Vennerne løj for os!

Brevkassen - Mellem kvinder
"Årgang 76" havde et vennepar på besøg til en dejlig middag, men pludselig fik konen ondt i hovedet og skulle hjem. Senere fandt "Årgang 76" ud af at de var taget videre til en anden fest. Hvad skal hun gøre?

Spørgsmål?

Min mand og jeg har haft en virkelig dårlig oplevelse med vores venner, som vi simpelthen er i syv sind omkring, hvordan vi skal komme videre fra. For en lille uge siden havde vi min mands gode ven og hans kone til gourmetmiddag. Det var en gammel invitation helt fra starten af året. En aften var vi kommet til at tale om, hvor lækkert islandsk lammekød er. Det havde de aldrig smagt, og da vi vidste, at vi fik familiebesøg deroppefra her i foråret og dermed den sædvanlige sending kød, inviterede vi på middag i den anledning. Vi havde fået børnene passet til næste dag, lavet en trerettersmenu og gjort rigtig meget ud af det – udvalgt de perfekte vine og endda lavet hjemmebagte grissinistænger til velkomstdrinken. Jeg synes, vi hyggede os, og maden og det hele blev også rost i høje toner. Men så snart vi var færdige med desserten, undskyldte konen sig med hovedpine, og at de altså var nødt til at tage hjem. Vi sad noget skuffede tilbage, men at man pludselig får det skidt, kan man jo ikke holde for. Men dagen efter ringer min gode veninde, som åbenbart er facebook-ven med den kvindelige halvdel af det par, vi havde til middag. Klokken 23.30 havde hun lagt et billede op af sig selv, sin mand og et andet par, hvor de sidder og skåler og griner med teksten “til cocktailparty hos verdens bedste naboer”. De gik altså fra vores middag med en løgn, fordi de hellere ville være sammen med nogle andre mennesker. Jeg er såret, jeg er ked af det, og jeg er vred. Og det kan jeg mærke, at min mand også er, selvom han ikke helt vil indrømme hvor meget. Det er jo hans ven. Hvad skal jeg/vi gøre?

Årgang 76

 

Svar!

Min første tanke er, at jeres “venner” ikke bare er ubehøvlede, de er også helt enkelt dumme, ellers lægger man altså ikke billeder af sig selv på facebook i sådan en situation – dem ville jeg ikke gide være venner med, så drop dem. Men det, kan jeg godt selv se, er et for nemt svar, for der kan også være en enkel og god forklaring på deres handlinger. Vil I gerne fortsætte med at komme sammen med dem, kan I enten lade som om, I ikke har opdaget noget. Det, tror jeg ikke rigtig, vil fungere for jer, for I vil altid fremover tage alt, hvad de siger med et meget stort gran salt. Eller I kan tage tyren ved hornene og  spørge dem lige ud, hvorfor de har handlet, som de har. Der kan være en helt godgrund. Måske er hovedpinen forsvundet, måske skulle der nogle specielle piller til, som lå derhjemme, og måske er de spontant blevet inviteret ind til naboerne, efter at de er kommet hjem. Kan I tale fornuftigt med dem og få en fornuftig forklaring, kan I både blive glade igen og beholde nogle venner. Kan de ikke svare for sig, tja, så tror jeg, I har disket op med den sidste fine middag, tror I ikke?
Hilsen
Iben

  

Svar!

Hm. Så gode venner kan I vist heller ikke være – eftersom I hverken er venner på facebook eller føler, I kan tale ærligt med dem om det her. Derfor skal I måske – som Iben siger – overveje, om det overhovedet er nogle mennesker, I har plads til i jeres liv. Din mand kan jo sagtens bevare sit venskab med manden, hvis han føler for det – men det betyder jo ikke nødvendigvis, at I skal komme sammen “som par”, når det tilsyneladende ikke er noget, de er interesserede i. Har din mand prøvet at tale med sin ven om, hvor såret især du blev over deres arrogante opførsel? Det kan muligvis åbne op for en dialog, og derfra må I jo så beslutte, hvordan – og om – venskabet skal fortsætte derfra.

Hilsner fra
Maj

 

 

Publiceret: 06-08-2014

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hendesverden.dk!

Mellem kvinder - vi svarer:

 

Inga Walløe, 48 år

Bor på landet med
kæreste og hund.
Har en voksen datter.

 

Iben Nielsen, 60 år

To voksne døtre +
to børnebørn. Bor
sammen med sin
mand gennem 35 år.

 

Pernille Høyrup, 39 år
Bor i lejlighed på
Vesterbro med
to små børn.

 

Tine Thøgersen, 38 år
Tre børn og et lille hus i
forstæderne.

 

Maj B. Sørensen, 38 år

Bor i lejlighed
med mand og søn.

 

Har du et problem – stort eller lille – så send dine tanker til os. Vi er ikke eksperter, men kvinder med forskellige liv og erfaringer, måske har vi nogle svar, der kan hjælpe dig videre.

 

Du kan skrive til 'Brevkassen - Mellem kvinder' her:

brevkassen@hendesverden.dk

Hendes Verden i denne uge