Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Brevkassen: Mit barnebarn er forvirret!

Brevkassen - Mellem kvinder
Mor siger, bliv siddende ved bordet og spis op, far serverer pizza foran TV’et, hvor spiser man hos mormor?

Spørgsmål?

Jeg tror desværre ikke, der er nogen, som kan hjælpe mig, men jeg må bare have luft et eller andet sted. Min datter og hendes mand er lige gået fra hinanden, selvom de har en lille pige på kun tre år. Hende deles de nu om, så hun er syv dage hos min datter og derefter syv dage hos sin far. Alle de ting, som de var uenige om, mens de boede sammen, gør de nu på hver deres måde, og jeg kan se, hvordan det lille menneske bliver mere og mere forvirret, så når hun er  hos mig, kan hun næsten ikke finde ud af noget mere. Mor pottetræner, far giver ble på, for det er nemmere, er man så renlig hver anden uge? Mor siger, bliv siddende ved bordet og spis op, far serverer pizza foran TV’et, hvor spiser man  hos mormor? Det gør mig så ondt for det lille myr, som ikke har nogen faste holdepunkter i livet, men jeg kan jo ikke gøre noget. Eller kan jeg?
Mormor

 

Svar!

Nej, du kan ikke gøre noget. Du har jo også dine regler hjemme hos dig selv. Det bedste ved det hele er, at børn ret hurtigt finder ud af, at mennesker er forskellige, og at nogle har ét værdisæt og andre et andet. Det vil dit barnebarn også finde ud af, så jeg ville ikke være så bekymret. Prøv bare at støtte hende i, at alt er, som det skal være, og at hun en dag vil vænne sig til sit nye liv.

Kærlig hilsen
Inga

 

Svar!

Tjah, jeg er fuldstændig enig med Inga i, at børn godt kan håndtere forskellige regler og normer i forskellige hjem. Men at den lille pige i den ene uge forventes at tisse i en ble og i den næste at gå på wc, synes jeg dog ikke lyder helt sundt. Og hvis det rent faktisk bare skyldes dårlig eller manglende kommunikation mellem nyskilte forældre, så synes jeg da, det er et forsøg værd, at du så diplomatisk og ufordømmende som muligt nævner for din datter, at der er et par ting, dit barnebarn virker til at have lidt svært ved at finde ud af – beskriver den forvirring, du ser hos hende. Måske får det din datter til at reagere eller måske i første omgang til bare at tænke over tingene. Uanset hvad, tror jeg heller ikke, du kan gøre så meget mere derfra end at være der for dit barnebarn, lytte til og forstå hende og tale pænt om begge hendes forældre og deres kærlighed til hende.

De bedste hilsner
Tine


Publiceret: 16-09-2014

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hendesverden.dk!

Mellem kvinder - vi svarer:

 

Inga Walløe, 48 år

Bor på landet med
kæreste og hund.
Har en voksen datter.

 

Iben Nielsen, 60 år

To voksne døtre +
to børnebørn. Bor
sammen med sin
mand gennem 35 år.

 

Pernille Høyrup, 39 år
Bor i lejlighed på
Vesterbro med
to små børn.

 

Tine Thøgersen, 38 år
Tre børn og et lille hus i
forstæderne.

 

Maj B. Sørensen, 38 år

Bor i lejlighed
med mand og søn.

 

Har du et problem – stort eller lille – så send dine tanker til os. Vi er ikke eksperter, men kvinder med forskellige liv og erfaringer, måske har vi nogle svar, der kan hjælpe dig videre.

 

Du kan skrive til 'Brevkassen - Mellem kvinder' her:

brevkassen@hendesverden.dk

Hendes Verden i denne uge