Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Brevkassen: Min svigerinde drikker!

Brevkassen - Mellem kvinder
Skal man tage affære, hvis svigerinden drikker for meget?

Spørgsmål?

Jeg holder hvert år sommerferie med min mand, hans bror og svigerinde samt vores teenagebørn i et lejet sommerhus. Det gjorde vi også i år, og vi havde en fin ferie på nær et problem. Min svoger og hans kones forhold til alkohol.

 

►Læs også: Brev til Vibeke - min mands druk ødelægger vores familie

 

Jeg kan godt lide at drikke, men jeg behøver ikke at drikke, så jeg sidder og snøvler eller falder i søvn hen over bordet – og jeg behøver slet ikke gøre det, hvis der er børn til stede, hvilket der jo var. Det var ikke nogen særlig sjov oplevelse at sidde der med to meget fulde mennesker – mest hende. Men hver morgen stod hun op, virkede frisk og undskyldte sig med, at hun bare ikke kan tåle at drikke, og at de ikke normalt drikker så meget. Det sidste passer nok ikke. Vi ses ikke så tit, men jeg har tit oplevet at tale i telefon med hende på hverdage, hvor hun virker snalret. Dem om det, kunne man mene. Men mit problem er nu, at min niece på 13 virkede meget utilpas ved, at hendes mor blev så dum at høre på der om aftenen. Og en af de sidste dage kom hun ud i køkkenet og spurgte mig, om det var normalt at drikke så meget, som hendes far og mor gjorde.

 

►Læs også: De har brudt med familien

 

Jeg trak vejret dybt og valgte så at svare hende ærligt – nej. Hun fortalte lidt – meget lidt – om, hvor generet hun var af det, f.eks. at hun ikke så tit havde venner med hjem, og at hendes mor ikke kunne huske, hvad de havde talt om dagen efter nu og da. Jeg spurgte min niece, om jeg skulle tale med hendes forældre, men det ville hun ikke have, “for så ville de jo finde ud af, hvor det kom fra, og så ville ferien være ødelagt.” Nu går jeg her og føler, at jeg burde have gjort mere. Jeg har det som om, pigen bad mig om hjælp, og jeg ikke hjalp hende. Min mand siger, at jeg skal blande mig udenom. Hvad gør jeg?
Vandmanden

Svar!

Jeg synes desværre, jeg alt for tit hører historier om voksne, der siger, at de som børn prøvede at fortælle andre voksne om de problemer, de havde hjemme, men ingen gjorde noget. Jeg er sikker på, at du har ret i, at din niece bad om hjælp. At være barn af alkoholikere – også nogle velfungerende af slagsen – er en stor belastning. Jeg synes, du skal tale med din niece igen og prøve at overtale hende til, at du må tale med hendes forældre, du kan også gå med hende til familiens praktiserende læge, ringe til en rådgivningsklinik sammen med hende, eller få hende til at tale med sin klasselærer. Men allerførst ville jeg måske ringe til en rådgivningsklinik alene og få råd om, hvordan man bedst hjælper, for hjælpe synes jeg, du skal.
Held og lykke med en svær sag.
Iben

Svar!

Jeg er selv vokset op med en alkoholiseret stedmor, og hendes problemer har i høj grad præget min barndom på den dårlige måde, så jeg er enig med Iben i, at du bør hjælpe din niece, og du skal måske også prøve at få din mand til at tale med din svoger. Du kan ringe til Alko-linjen på telefon 80 33 06 10 eller finde flere råd på nettet – f.eks. på www.hope.dk
Kh Maj

 

Svar!

Jeg synes bestemt, at du skal blande dig. Nu er ferien vel overstået, og du kan derfor ikke komme til at ødelægge stemningen lige her og nu. Hvis du har et godt forhold til din svigerinde (og det går jeg ud fra, når I vælger at holde ferie sammen), så burde I også kunne tale om ømtålige emner såsom familiens alkoholvaner. Kan du ikke vinkle ud fra et familiemønster, der ikke ser ud til at udvikle sig i positiv retning, så det ikke bliver en direkte anklage af din svigerinde? Fortæl hende, hvordan du har oplevet ferien, og håb på, at du på sigt kan få åbnet op for en god dialog, hvor I kan tale frit om dette problem. Jeg synes, at du skylder din niece at gøre hendes familie opmærksom på dine iagttagelser.
Inga

Publiceret: 28-10-2014

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hendesverden.dk!

Mellem kvinder - vi svarer:

 

Inga Walløe, 48 år

Bor på landet med
kæreste og hund.
Har en voksen datter.

 

Iben Nielsen, 60 år

To voksne døtre +
to børnebørn. Bor
sammen med sin
mand gennem 35 år.

 

Pernille Høyrup, 39 år
Bor i lejlighed på
Vesterbro med
to små børn.

 

Tine Thøgersen, 38 år
Tre børn og et lille hus i
forstæderne.

 

Maj B. Sørensen, 38 år

Bor i lejlighed
med mand og søn.

 

Har du et problem – stort eller lille – så send dine tanker til os. Vi er ikke eksperter, men kvinder med forskellige liv og erfaringer, måske har vi nogle svar, der kan hjælpe dig videre.

 

Du kan skrive til 'Brevkassen - Mellem kvinder' her:

brevkassen@hendesverden.dk

Hendes Verden i denne uge