Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Brevkassen: Min fars kæreste er en harpe

1
Brevkassen - Mellem kvinder
Kan datteren sige til sin far, at hans kæreste ikke er velkommen i hendes hjem juleaften, hvis ikke hun kan opføre sig ordentligt over for hendes mor?

Spørgsmål?

Jeg skal holde juleaften for familien i år for første gang, så nu er det mig, der bestemmer. Endelig. Og mit ønske og ambition er en juleaften med fred og hygge og kærlig stemning. I langt højere grad, end at sovsen bliver  verdens bedste, og at der er kunstfærdigt hjemmelavet konfekt til kaffen. Derfor overvejer jeg at lade være med at invitere min fars kæreste. Mine forældre har været skilt i mange år efterhånden, og de er vældig gode venner. De år, jeg har fejret juleaften med min side af familien, har de med få undtagelser været der begge to. For et par år siden fik min far en kæreste (det har min mor haft de sidste vel ca. fem år), og hun er egentlig vældig sød. Men ved de  lejligheder, hvor vi har været sammen alle sammen (blandt andet sidste år til jul), har hun været rigtig træls. Hun er spydig over for min mor, kommer med stikpiller om alt muligt mere eller mindre besynderligt – fra min mors valg af motionsform til, hvordan man er bedstemor. Uanset hvor meget alle andre, inklusive især min far, prøver at glatte ud eller overhøre, så giver det en virkelig dårlig stemning. Kan jeg – som jeg har lyst til – sige til min far, at hans kæreste ikke er velkommen, hvis ikke hun kan opføre sig ordentligt over for min mor i mit hjem?
Hilsen datteren

 

► LÆS OGSÅ: Brevkassen: Manden eller hunden?

 

Svar!

Jeg synes, du skal tage en snak med din far, selvom det helt sikkert ikke bliver behageligt og godt kan gøre ondt på ham – og på dig. Når du er værtinde, må du også have retten til at vælge en juleaften med god stemning – og mon ikke din far får kaldt sin kæreste til orden?

Pøj pøj og god jul, Pernille

 

 

► LÆS OGSÅ: Brevkassen: Hun har dårlig ånde

 

Svar!

Jeg er ikke helt enig med Pernille. Selvfølgelig skal du tage en snak med din far om situationen, men jeg mener nu også, at du ikke kan lave om på folk (og da slet ikke bestemme, hvem din far vælger at dele sit liv og juleaftener sammen med). Jeg er bange for, at du er nødt til at tage din sammensatte familie, som den er, og betyder det, at du ikke kan få den perfekte jul, du ønsker, sammen med dem, kan du blive nødt til at holde den med dem, der deler din opfattelse af den perfekte jul. Det lyder måske lidt hårdt, men jeg mener virkelig, man skal passe på med at ville styre livets gang for meget. Prøv i stedet at fokusere på det, der fungerer rigtig godt i familien – nemlig det faktum at din far og mor, på trods af skilsmissen, stadig kan være sammen og nyde hinandens selskab og frem for alt vil være sammen med dig. Jeg håber, I får en rigtig dejlig jul, hvor der er plads til jer alle.
Inga

Publiceret: 20-12-2014

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

1
7 feb 2017 15:49

Jo tag snakken med din far. Nej det er hans valg rigtig nok. Meeeen det er dit hjem og der gaelder dine regler. Tag snakken med din far om det og evt med hans kaereste oz. Held og lykke

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hendesverden.dk!

Mellem kvinder - vi svarer:

 

Inga Walløe, 48 år

Bor på landet med
kæreste og hund.
Har en voksen datter.

 

Iben Nielsen, 60 år

To voksne døtre +
to børnebørn. Bor
sammen med sin
mand gennem 35 år.

 

Pernille Høyrup, 39 år
Bor i lejlighed på
Vesterbro med
to små børn.

 

Tine Thøgersen, 38 år
Tre børn og et lille hus i
forstæderne.

 

Maj B. Sørensen, 38 år

Bor i lejlighed
med mand og søn.

 

Har du et problem – stort eller lille – så send dine tanker til os. Vi er ikke eksperter, men kvinder med forskellige liv og erfaringer, måske har vi nogle svar, der kan hjælpe dig videre.

 

Du kan skrive til 'Brevkassen - Mellem kvinder' her:

brevkassen@hendesverden.dk

Hendes Verden i denne uge