Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Brevkassen: Min 10-årige føler sig tyk

Brevkassen - Mellem kvinder
Hvad vil du gøre, hvis din 10-årige følte sig tyk?Spørgsmål?

Jeg skriver til jer, fordi jeg efterhånden er ved at være rigtig bekymret for min søn på 10 år. Han går voldsomt meget op i sundhed, vægt og sin egen krop – som han ikke er særlig tilfreds med. Senest er han begyndt at tjekke indholdet af alt, hvad han spiser – morgenmadsprodukter, brød, kiks, yoghurt, ost, syltetøj, pakken med kød til aftensmaden. Han kigger på, hvor meget fedt og hvor mange kalorier det indeholder, og spørger mig, om det er sundt eller usundt. Konsekvent. Han har også talt en del om, at han skal til at træne, så han kan få “sixpack” og en flot krop. Min søn er en af de højeste i sin klasse og tæt af bygning, men en helt normalvægtig og fin dreng. Og den forsikring har han ikke kun fra sin mor, men også fra skolens  sundheds-plejerske. Alligevel føler han sig tydeligvis ikke helt tilpas med sin krop – her i sommerferien lagde jeg flere gange mærke til, hvordan han dækkede sin mave med armen eller et håndklæde, når vi var på stranden eller han sad ned og spiste kun
i shorts. Det kan da ikke være normalt? Tiårige børn skal da ikke gå så meget op i sixpacks, kalorier og deres kammeraters kroppe, skal de? Og hvordan skal jeg få min søn til at forstå, at han er, lige som han skal være, og forhindre ham i at gå yderligere ud ad det her spor? Eller er det bare mig, der har et for lyserødt skønmaleri af, at tiden var knap så (usundt) kropsfikseret, da jeg var barn?
Bekymret mor

 

 Svar!

Allerførst må jeg lige sikre mig, at du griber i egen barm. Taler du meget om at være for tyk, om kost og livsstil? For så er det nok dig selv, der bør lægge stilen om og foregå med et mere afslappet eksempel. Generelt tales der jo meget mere om krop og kost i dag, og det bliver set som svaghed eller mangler ved en person, at man ikke er perfekt i alle ender og kanter, og børn opdager det hurtigt og tager det ind, desværre. Bliv ved med at rose og opmuntre din søn til at blive glad for sig selv. Helt undgå, at børn/unge i alderen 10 til ca. 18 bekymrer sig om sig selv og om at være forkert, kan man nok ikke, men man kan italesætte det og undgå at forstærke det – og være opmærksom, så det ikke udvikler sig til noget farligt.
Hilsen Iben

Publiceret: 14-10-2014

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hendesverden.dk!

Mellem kvinder - vi svarer:

 

Inga Walløe, 48 år

Bor på landet med
kæreste og hund.
Har en voksen datter.

 

Iben Nielsen, 60 år

To voksne døtre +
to børnebørn. Bor
sammen med sin
mand gennem 35 år.

 

Pernille Høyrup, 39 år
Bor i lejlighed på
Vesterbro med
to små børn.

 

Tine Thøgersen, 38 år
Tre børn og et lille hus i
forstæderne.

 

Maj B. Sørensen, 38 år

Bor i lejlighed
med mand og søn.

 

Har du et problem – stort eller lille – så send dine tanker til os. Vi er ikke eksperter, men kvinder med forskellige liv og erfaringer, måske har vi nogle svar, der kan hjælpe dig videre.

 

Du kan skrive til 'Brevkassen - Mellem kvinder' her:

brevkassen@hendesverden.dk

Hendes Verden i denne uge