Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Brevkassen: Hvor kort må nederdelen være?

Brevkassen - Mellem kvinder
Hvordan klæder man sig, hvad “kan” man i vores alder, og hvornår kan man ikke det længere?

Spørgsmål?

Vi er fire veninder, som sidst vi mødtes i vores lille nørkleklub, kom vældigt op at diskutere omkring noget så uskyldigt som, hvordan man klæder sig, hvad man “kan” i vores alder, og hvornår man ikke kan det længere. Vi er alle i begyndelsen af 50’erne, og det handler helt præcist om længden på vores nederdele og kjoler. Jeg havde lige købt en ny nederdel, som jeg glad fortalte om, men da jeg beskrev, hvordan den stoppede et godt stykke før knæet, udbrød en af de andre, at “det kunne jeg da ikke i min alder”. De to andre fordelte sig på hvert sit hold. Vi blev ikke uvenner, men var meget uenige – også om bl.a. hårlængde, leopardprint og kondisko – og vi synes, det kunne være skægt at høre, hvad damerne i “vores” ugeblad mener?

Kærlig hilsen
nørkleklubben

  

Svar!

Jeg glemmer aldrig, dengang min mormor forarget kommenterede en ny dragt, min mor havde syet til sig selv, med, at den farve kunne hun da ikke gå med i hendes alder. Min mor var 40, farven var rosa, og jeg var 14. Jeg vidste i det sekund, at der var noget helt galt, hvis min mor ikke skulle have lov at vise sig frem og være farverig, så for mig har der altid været lidt kvindefrigørelse og oprør i, at man må klæde sig, som man vil, og at man ikke skal gå bodsgang i sæk og sort, fordi man er kvinde/bliver
gift/er gravid/bliver ældre, eller hvad normen nu har været gennem tiderne. Når det så er sagt, så har jeg selv mærket, hvordan min grænse for, hvad jeg føler mig tilpas i, langsomt har ændret sig. Det, der klæder en på 15, kan faktisk se patetisk ud på mig, der er 60, så jeg går ikke længere i lårkort, men jeg bliver ikke forarget over andre, der gør det … Så jeg synes bare, I skal “slås” videre.
Hilsen Iben

 

Svar!

Et eller andet sted har jeg læst tommelfingerreglen: under 30 over knæet, over 30 under knæet. Men jeg synes faktisk, det er noget bavl, og at man skal kigge i spejlet og ikke på dåbsattesten, når man klæder sig på. En kvinde på 60 kan da sagtens have ben, der er mere “kjole-egnede” end en 20-årig. Og føler du dig dejlig og veltilpas i leopardprintede bukser, selv om du er nogens mormor, så ser du garanteret også dejlig ud – alene i kraft af en glad udstråling. Når en “ung” påklædning ser kikset ud til  en moden kvinde, tror jeg tit, det handler om, at vedkommende har klædt sig sådan på for at syne yngre, end hun er – være en anden, end hun er. Og ikke fordi hun føler sig smadderpæn i lige det tøj.

De bedste hilsner Tine

Publiceret: 24-08-2014

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hendesverden.dk!

Mellem kvinder - vi svarer:

 

Inga Walløe, 48 år

Bor på landet med
kæreste og hund.
Har en voksen datter.

 

Iben Nielsen, 60 år

To voksne døtre +
to børnebørn. Bor
sammen med sin
mand gennem 35 år.

 

Pernille Høyrup, 39 år
Bor i lejlighed på
Vesterbro med
to små børn.

 

Tine Thøgersen, 38 år
Tre børn og et lille hus i
forstæderne.

 

Maj B. Sørensen, 38 år

Bor i lejlighed
med mand og søn.

 

Har du et problem – stort eller lille – så send dine tanker til os. Vi er ikke eksperter, men kvinder med forskellige liv og erfaringer, måske har vi nogle svar, der kan hjælpe dig videre.

 

Du kan skrive til 'Brevkassen - Mellem kvinder' her:

brevkassen@hendesverden.dk

Hendes Verden i denne uge