Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Brevkassen: Hun vil ikke bruge sin skoletaske!

1
Brevkassen - Mellem kvinder
"Den onde mor's" datter nægter at bruge sin (dyre) ergonomiske skoletaske - hvad skal hun gøre?

Spørgsmål?

Min datter skal begynde i 4. klasse her meget snart, og nu nægter hun bestemt at bruge sin (dyre)  ergonomiske skoletaske. Den er for pattebørn, hævder hun, og vil have en skuldertaske i stedet for. Jeg siger nej, fordi hun ødelægger sin ryg på den måde, og fordi den gamle taske ikke fejler spor. Er jeg gal på den?

Den onde mor

 

Svar!

Uha, jeg har to svar. Det korrekte, at selvfølgelig er det din pligt som mor at tage ansvar og passe på din datters ryg – og så det ukorrekte, som vil gøre din datter glad og vise, at du anerkender, at hendes følelser også betyder noget. Nemlig at lade hende få sin vilje. Selv har jeg som mor vekslet mellem de to løsninger, sådan ca. ¾ fornuft og ¼ laden barnet få sin vilje. Det har fungeret for os alle, synes jeg. Du bestemmer så, hvilken kategori dette problem ligger i. Vælger du at stå stejlt, så find et andet  område, hvor du giver dig, og som kan signalere STOR pige over for de andre. Det kan være lidt hæl på et par sko, neglelak, komme hjem 15 minutter senere, eller hvad ved jeg.

Den pragmatiske mor, Iben 

 

Svar!

Hun skal i 4. klasse! Uanset hvor meget vi som forældre ville ønske, det var noget andet, det handlede om, så handler det i den alder altså rigtig meget om at være ”rigtig” og se rigtig ud. Det gjorde det også, da jeg var en pige på 10. Og jeg kan stadig sagtens huske,hvor meget mere lovende dagen virkede, og hvor meget bedre tilpas jeg følte mig, når jeg gik op til bussen i mine stramme lyseblå cowboybukser stoppet ned i tennissokkerne, end de morgener hvor jeg var havnet i de bredriflede turkisfarvede fløjlsbukser, som min mor havde syet til mig, og som jeg ikke nænnede at fortælle hende, hvor kikset jeg følte mig i. Jeg synes, det er helt urimeligt, at en 10-årig pige hver morgen skal svinge en lyserød Barbierædsel på ryggen, inden hun
forlader sit hjem for at møde dagens udfordringer. Og er en skuldertaske helt og aldeles uspiselig for dig, må der simpelthen findes et bare nogenlunde ergonomisk forsvarligt kompromis, som du kan leve med og din datter glæde sig over.

De bedste hilsner Tine

Publiceret: 19-08-2014

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

1
22 aug 2014 11:00

Sjovt nok er det de samme forældre som siger: børn skal have lov at være børn, og så samtidig siger at de skal have lov at være små voksne i 4. klasse. Der er ikke noget i vejen med at tage lederskabet, tværtimod. Hvis det er din overbevisning at det bedste for din datter er at have en rygsæk, så er det selvfølgelig det hun skal have..

 

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hendesverden.dk!

Mellem kvinder - vi svarer:

 

Inga Walløe, 48 år

Bor på landet med
kæreste og hund.
Har en voksen datter.

 

Iben Nielsen, 60 år

To voksne døtre +
to børnebørn. Bor
sammen med sin
mand gennem 35 år.

 

Pernille Høyrup, 39 år
Bor i lejlighed på
Vesterbro med
to små børn.

 

Tine Thøgersen, 38 år
Tre børn og et lille hus i
forstæderne.

 

Maj B. Sørensen, 38 år

Bor i lejlighed
med mand og søn.

 

Har du et problem – stort eller lille – så send dine tanker til os. Vi er ikke eksperter, men kvinder med forskellige liv og erfaringer, måske har vi nogle svar, der kan hjælpe dig videre.

 

Du kan skrive til 'Brevkassen - Mellem kvinder' her:

brevkassen@hendesverden.dk

Hendes Verden i denne uge