Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Brevkassen: Han vil ikke holde "børnejul"!

Brevkassen - Mellem kvinder
Hvad gør man hvis manden ikke vil holde "børnejul"?

Spørgsmål?

Min søn og svigerdatter og deres tre børn på 5, 8 og 10 skal holde juleaften hjemme hos os i år for første gang i mange år. Det er jo skønt, og jeg glæder mig helt afsindigt. Eller glædede mig. For nu har min mand bekendtgjort, at han altså ikke gider den sædvanlige jul “på børnenes præmisser”. Han synes, at vores jul i mange år har været 100 procent dikteret af børnenes behov. Andesteg klokken 17, kun en enkelt sang rundt om træet og gaver inden risalamande. I år – når vi er værter – vil han tilbage til de gode gamle dage. Hvor julemiddagen er klokken 18. Juletræ og gaver er, når ALLE har spist ALLE retter. Osv. Jeg frygter, at især min svigerdatter kommer til at tage min mands model for juleaften endda rigtig ilde op. Men han er hverken til at hugge eller stikke i.
Bekymret bedste

 

► LÆS OGSÅ: Egoistisk eller helt ok: Jeg vil ikke holde jul uden min egen familie

 

Svar!

I min familie holder vi jul med børn fra 5-12 år. Børnene elsker jo juleaften, men de synes også, det er verdens længste dag og rædsomt at skulle vente på gaverne. Omvendt gider vi voksne ikke stresse med at spise den middag, vi har været hele dagen om at tilberede, ej heller nøjes med et par sange – for julesangene er noget, vi elsker i min familie. Vi har dog, siden vi fik børn, haft den tradition, at julemanden kommer forbi sen eftermiddag med en rigtig god gave, som børnene kan underholde sig med frem til middagen, og det har faktisk fungeret godt. Og risalamanden ligger nu bedst efter dans og gaver, for man er alligevel propmæt efter middagen. Jeg tænker, I på samme måde må indgå nogle kompromiser, så det bliver en god jul for både børn og voksne. Det er jo både dig og din mand, der holder jul, så du har vel også noget at skulle have sagt?

God jul, Pernille

 

► LÆS OGSÅ: Juledilemma: Skal min veninde sidde alene juleaften?

 

Svar!

Nu er juleaften vel egentlig børnenes fest, for hvor ville det være kedeligt at skulle holde jul uden familiens yngste. Den halve fornøjelse er da at se de store blanke øjne, når gaverne skal pakkes op, snyde sig til at lege lidt med de nye legoklodser og liste mandlen ned i niecens risalamande. Det synes jeg i hvert fald. Når det er sagt, så tror jeg til gengæld heller ikke, at børn tager skade af at udvise lidt tålmodighed, så Carinas forslag er rigtig godt, synes jeg. Tror du ikke, at du ved hjælp af gode argumenter som børnenes fest, fred og fordragelighed i familien, hygge om den gode mad osv. kan få din mand til indgå et kompromis i stil med overnævnte forslag?

God jul, Inga

Publiceret: 04-11-2014

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hendesverden.dk!

Mellem kvinder - vi svarer:

 

Inga Walløe, 48 år

Bor på landet med
kæreste og hund.
Har en voksen datter.

 

Iben Nielsen, 60 år

To voksne døtre +
to børnebørn. Bor
sammen med sin
mand gennem 35 år.

 

Pernille Høyrup, 39 år
Bor i lejlighed på
Vesterbro med
to små børn.

 

Tine Thøgersen, 38 år
Tre børn og et lille hus i
forstæderne.

 

Maj B. Sørensen, 38 år

Bor i lejlighed
med mand og søn.

 

Har du et problem – stort eller lille – så send dine tanker til os. Vi er ikke eksperter, men kvinder med forskellige liv og erfaringer, måske har vi nogle svar, der kan hjælpe dig videre.

 

Du kan skrive til 'Brevkassen - Mellem kvinder' her:

brevkassen@hendesverden.dk

Hendes Verden i denne uge