Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Brevkassen: Han ødelægger sangen!

Brevkassen - Mellem kvinder
Skorpionen kan ikke stå som afsender på sangen, som den ser ud nu, men hvad skal hun gøre?

Spørgsmål?

Vi er tre vennepar, der har kendt hinanden i knap ti år (siden vores børn startede i 0. klasse sammen). Her i foråret skal vi til stor 40-års fødselsdag hos den ene af kvinderne med middag, dans og hele musikken. I den anledning er vi to andre par blevet enige om, at det kunne være rigtig sjovt at skrive en sang til hende. Jeg er i al beskedenhed god til den slags og har skrevet et hav af sange til familie og kollegaer på bestilling. Vi havde besluttet at gøre det på den måde, at vi hver især skrev udkast til et par vers på en aftalt melodi, og så skulle vi mødes og kigge på det sammen. Manden fra det andet par havde, allerede inden vi gik i gang fortalt mig, hvordan han også havde store talenter inden for selskabssange, så det skulle jo nok blive godt. Men ak, da vi mødtes med vores materiale, præsenterede han med stor begejstring, selvsikker stolthed og et kæmpegrin to helt forfærdelige vers – ikke alene passede de på ingen måde på versefødderne, indholdet var også efter min (og min mands) mening langt over stregen. Eller under bæltestedet skulle jeg måske hellere sige. Og alle fine hentydninger prellede fuldstændig af på ham. Han var bare SÅ tilfreds med sit arbejde. Hvad i alverden skal jeg gøre? Hvordan får jeg sagt fra her, uden at resultatet bliver sårede og fornærmede miner? For jeg kan helt sikkert ikke stå som afsender på den sang, som den ser ud nu.
Skorpionen

 

► Læs også: Min mand snorker!

Svar!

Ja, og så sidder din ven måske et andet sted i verden og sukker over, hvordan du har trukket hans sjove sang ned på jorden med kedelige vers. Smag, humor og andre kreative talenter er der mange meninger om. Men kan du ikke bare sige, at du synes, jeres stil i sange er så forskellige, at det er bedre, at I skriver en sang hver? Det tror jeg, jeg ville gøre. Hvis du er mere konfliktsky, er her et mere undvigende forslag: du kan tilbyde at kopiere den fælles sang, hvorefter du sætter forfatternavne ind efter hvert vers, det vil sikkert gøre verseforfatteren glad, når han nu er stolt af sine vers, og for de, der har samme sangsmag, som du har, vil du kunne signalere din afstand til hans vers.
God fest
Iben

 

► Læs også: Min svigerinde drikker!

 

Svar!

Uh, jeg kender det så godt. Det der med at synes, at det, man selv har lavet, er ”spot on”, mens de andres … tjah, det når det bare ikke til sokkeholderne. Men hvad siger de andre i jeres vennegruppe? Er de enige i, at din med-komponist ikke har helt de samme ”evner”, som du har? Hvis ja, så kunne du måske på diplomatisk vis tage de allerværste passager og komme med nogle alternative forslag, så sangen går fra decideret tåkrummende til acceptabel? Er det derimod ikke en mulighed, så skriv hver jeres sang med hver sin afsender. I sidste ende er det vel meningen, at en sang skal være sjov for både afsender og modtager.
God fest til jer
Maj

Publiceret: 17-01-2015

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hendesverden.dk!

Mellem kvinder - vi svarer:

 

Inga Walløe, 48 år

Bor på landet med
kæreste og hund.
Har en voksen datter.

 

Iben Nielsen, 60 år

To voksne døtre +
to børnebørn. Bor
sammen med sin
mand gennem 35 år.

 

Pernille Høyrup, 39 år
Bor i lejlighed på
Vesterbro med
to små børn.

 

Tine Thøgersen, 38 år
Tre børn og et lille hus i
forstæderne.

 

Maj B. Sørensen, 38 år

Bor i lejlighed
med mand og søn.

 

Har du et problem – stort eller lille – så send dine tanker til os. Vi er ikke eksperter, men kvinder med forskellige liv og erfaringer, måske har vi nogle svar, der kan hjælpe dig videre.

 

Du kan skrive til 'Brevkassen - Mellem kvinder' her:

brevkassen@hendesverden.dk

Hendes Verden i denne uge