Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Brevkassen: Det er altid mig der gør rent!

1
Brevkassen - Mellem kvinder
Hvordan får 'den forelskede rengøringskone' en mere ligelig fordeling af rengøringsarbejdet derhjemme?

Spørgsmål?

Jeg er en kvinde midt i 20’erne, som for nylig er flyttet sammen med min skønne kæreste. Vi elsker hinanden, vi taler om at blive forældre, livet er godt. Men der er en lille slange i paradiset. Rengøringen. Det er altid mig. Jeg har naturligvis prøvet at tale med ham om det, og han siger ja og amen, men der sker ikke en dyt. Hvis jeg trækker støvsugeren frem og stiller foran ham, så tager han den, men han gør intet af sig selv. Han påstår, at han ikke lægger mærke til, at der er beskidt, men hvordan kan han ikke det, når wc’et lugter af tis, lamperne over spisebordet er grå af støv og nullermændene på størrelse med kattekillinger? Og vigtigst: Hvordan får jeg en mere ligelig fordeling af rengøringsarbejdet derhjemme, inden kliché-skænderierne over dem alle kommer til at fylde for meget i vores hverdag.
Mange hilsner fra en forelsket rengøringskone

 

► LÆS OGSÅ: Spar penge: Træk rengøring fra i skat

 

Svar!

Jeg kan lige så godt sige det, som det er. Mænd har en større tolerancetærskel over for urinlugt (har du nogensinde været på et offentligt herretoilet?). Ligesom de simpelthen er blinde for støv og nullermænd – selv i kattekillingestørrelsen.
Derfor skal du gøre op med dig selv, om du kan leve med det og acceptere det uden at blive bitter og martyragtig. Eller om du lige nu og her vil tage konflikten og fortælle ham, hvor skabet – eller rengøringskosten – skal stå.
Jeg tror kun, du bliver mere irriteret med tiden (jeg taler af erfaring), så derfor synes jeg, at I lige nu skal sætte jer ned og få tingene sat i system. Bliv enige om, hvem der gør hvad og hvor ofte. Bum. Så har han bare at leve op til sit ansvar. Og gør han ikke det, jamen så må han jo afholde udgifterne til en professionel rengøringshjælp, der kommer og gør det for ham.
Hilsner fra Maj

 

► LÆS OGSÅ: Ekspert: Så ofte skal du gøre rent

 

Svar!

Velkommen til kvindeverdenen 2013, for længere er vi desværre ikke kommet siden min rødstrømpeungdom, end at det stadig er sådan i langt de fleste forhold, at han bare ikke ser rodet og skidtet, før flere dage efter hende, så derfor kan mine 35 år gamle erfaringer måske desværre bruges. Vi brugte millimeterdemokrati, da vi flyttede sammen, min mand og jeg. Delte alle opgaver i to bunker, var ansvarlig for hver sin bunke hver anden uge – og måtte så ikke blande os i, hvordan den anden gjorde arbejdet. Det løste ikke alt – vi ser stadig forskelligt på, hvad der er nødvendigt – men vi skændes ikke, og vi tager begge to ansvar for vores fælles hjem, hvilket er det vigtigste.
Jeg krydser fingre for jer
Iben

Publiceret: 03-01-2015

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

1
22 jul 2016 17:49

Jeg kender alt det det problem. Jeg har tidligere haft kaempe uenigheder med min exmand vedroende dette. Maaske derfor det er min exmand :D men jeg fandt dog en loesning paa det ved at betale mig fra det med rengoeringshjaelp 2 gange om ugen. Dog kunne jeg godt se det kostede lidt mere end jeg oenskede, men jeg fandt en billig hjaelp her paa hentpriser.dk . Men aegteskabet holdt dog ikke alligevel haha.

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hendesverden.dk!

Mellem kvinder - vi svarer:

 

Inga Walløe, 48 år

Bor på landet med
kæreste og hund.
Har en voksen datter.

 

Iben Nielsen, 60 år

To voksne døtre +
to børnebørn. Bor
sammen med sin
mand gennem 35 år.

 

Pernille Høyrup, 39 år
Bor i lejlighed på
Vesterbro med
to små børn.

 

Tine Thøgersen, 38 år
Tre børn og et lille hus i
forstæderne.

 

Maj B. Sørensen, 38 år

Bor i lejlighed
med mand og søn.

 

Har du et problem – stort eller lille – så send dine tanker til os. Vi er ikke eksperter, men kvinder med forskellige liv og erfaringer, måske har vi nogle svar, der kan hjælpe dig videre.

 

Du kan skrive til 'Brevkassen - Mellem kvinder' her:

brevkassen@hendesverden.dk

Hendes Verden i denne uge